Wil jij graag genieten van een opgeruimd huis? Heb jij behoefte aan rust en overzicht en meer tijd voor jezelf én je gezin? 

Klaar met de chaos?

Ben jij klaar met de rondslingerende spullen in je huis en de schijnbaar eindeloze hoeveelheid tijd die je kwijt bent met opruimen? Voel het vaak alsof jij geleefd wordt door al die spullen? Heb je al heel vaak geprobeerd om op te ruimen, maar lijkt het wel alsof dat steeds maar mislukt? Heb je het eigenlijk al opgegeven om een fijn en opgeruimd huis te hebben, want ja, dat gaat jou toch niet lukken. En bovendien, je zou niet weten waar je de tijd vandaan moest halen met je drukke gezin. 

Je bent niet alleen! Er zijn ontzettend veel mensen zoals jij, die het gevoel hebben dat de spullen hen de baas zijn geworden. Die snakken naar overzicht en rust. Die net als jij een druk gezin hebben en het liefst zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan hun spullen. Maar het lijkt maar niet te lukken de chaos onder controle te krijgen.

Een opgeruimd huis? Hoe dan!?

Zelf ben ik ondernemer en moeder in een gezin met drie kids. Dus ik weet wat het is om tot je oren in het speelgoed te zitten. Of als de kamer bezaaid is met spullen en speelgoed en je je afvraagt hoe je in vredesnaam aan al die spullen bent gekomen. En dan heb ik het nog niet eens over de eindeloze stroom kleding die elke keer opnieuw weer te klein is, waardoor je kasten uitpuilen.

En eerlijk gezegd waren de kids echt niet de enige met veel spullen. Zelf verzamelde ik graag allerlei moois om me heen. Ik had stapels boeken en misschien nog wel meer hobby’s. Zet daar een jong gezin naast en je kunt je voorstellen dat daar een ontzettende hoeveelheid spullen bij hoorde. Het was heus niet altijd een rommel, het meeste zat gewoon in kasten. Maar dan nog…

 

Het effect van een opgeruimd huis

Inmiddels ervaar ik de kracht van een fijn en opgeruimd huis. Een huis dat helemaal bij ons en ons leven past. Maar ook een huis waarin nog steeds volop wordt geleefd en gespeeld, mét alle spullen die daarbij horen. Toch is het er overzicht en rust én is het supersnel weer netjes. En dat is heerlijk. Zo kunnen wij als gezin ontspannen en doen wat we leuk vinden, in plaats van steeds maar bezig te zijn met onze spullen. 

 

De baas over je spullen

Ik ontdekte dat ik eigenlijk vooral heel veel tijd bezig was met opruimen, schoonmaken, repareren en verplaatsen van allerlei spullen. En dat was niet waar ik mijn tijd aan wilde besteden. Integendeel: eigenlijk had ik daar ook geen tijd voor.  Het werd tijd dat ik de baas werd over mijn spullen, in plaats van mijn spullen over mij!

Dus begon ik stap voor stap begonnen met het terugpakken van de regie over mijn spullen. En met resultaat: ik hield ontzettend veel tijd over. Ik had weer alle rust en ruimte terug in mijn huis én ik kon gewoon lekker ontspannen, zonder allerlei to-do lijstjes in mijn hoofd. Maar ook de rest van het gezin is veel minder tijd kwijt aan spullen zoeken en opruimen. Dat vond ik zo heerlijk, dat ik nu anderen help om een vergelijkbaar resultaat te behalen.

Te mooi om waar je zijn?

Ja natuurlijk wil jij ook dat gevoel hebben dat jij de baas bent over jouw spullen. En ja! Jij wilt ook genieten van het leven met je gezin, zonder je steeds druk te maken over alles wat je nog moet opruimen. Je zou het ook heerlijk vinden als jij zonder gevoel van schaamte onverwacht bezoek binnen kunt laten. Maar je zou niet weten hoe! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? 

Maar het kan wél! Ik ben geen supermens. Ik ben gewoon een moeder in een gezin met 3 kids, een sociaal leven en een onderneming.  Dus als ik het kan, dan kan jij het ook! En als je het niet alleen kunt, dan help ik je er graag bij!

Dit levert mijn hulp bij het opruimen en organiseren van jouw huis je op: 

  • Jij bent weer de baas over je spullen.
  • Alles in je huis heeft een vaste én handige opbergplek
  • Je hebt weer tijd om te doen wat je het liefste doet
  • Je bent trots op je huis: het mag weer gezien worden, ook door onverwacht bezoek
  • Je hebt overzicht over je spullen 
  • Er wordt nog steeds volop geleefd in je huis, maar alles is ook zo weer opgeruimd
  • Je weet welke keuzes je moet maken over je spullen, je energie en je tijd om dat opgeruimde huis écht opgeruimd te houden

“Een opgeruimd huis waar je rust en overzicht ervaart zorgt voor een geluksgevoel”

Wil jij dat ook? Maar vindt je het eigenlijk heel erg spannend om hulp te vragen? Dat is logisch! Iemand in je huis binnenlaten en je spullen laten zien is best wel intiem. Daarom vind ik het belangrijk dat je weet dat ik je niet veroordeel. Integendeel: ik ben er juist om jou te helpen richting dat opgeruimde huis waar jij van droomt. Ik sta naast je en help je bij het maken van keuzes over je huis en je spullen. Maar uiteindelijk hou jij de regie.

Wil je graag samen met mij aan de slag? Hieronder vind je de mogelijkheden.

Staat jouw vraag of optie er niet bij? Neem dan even contact op.

Hulp via Persoonsgebonden Budget

Misschien zijn er voor jou mogelijkheden om hulp te krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De WMO is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en mee te kunnen doen in de maatschappij. 

Elke gemeente heeft een WMO-loket of een sociaal wijkteam. Neem met hen contact op om te vragen waar jij recht op hebt. Wanneer je recht hebt op WMO-begeleiding én je krijgt deze begeleiding via een Persoonsgebonden Budget (PGB), dan kun je daarmee mijn hulp inschakelen. Hier lees je daar meer over.